Wat doet een uitzendbureau

Een uitzendbureau is een bedrijf die bemiddelt tussen mensen die op zoek zijn naar werk, en bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Dit is meestal voor een bepaalde periode, maar kan ook in de toekomst positief uitpakken in een vast contract. Bij een uitzendbureau sta je als werknemer ingeschreven als werkzoekende en zijn organisaties ingeschreven die personeel nodig hebben. Het uitzendbureau functioneert hier als tussenpersoon tussen de werkzoekende en de werkgever. De uitzendkracht wordt niet direct betaald door het bedrijf waar hij of zij gaat werken, maar door het uitzendbureau. Het bedrijf betaald in alle gevallen het uitzendbureau een bepaald tarief waarbij er voor het uitzendbureau een winstmarge overblijft. 

INSCHRIJVEN UITZENDBUREAU

U kunt zich bij diverse uitzendbureaus in Alkmaar inschrijven. Als je op gesprek mag komen, neem dan altijd je cv mee waarop al je persoonlijke gegevens, opleidingen en werkervaringen staan. Maar ook een geldig legitimatiebewijs mag u niet vergeten. Lees hier tips voor het opstellen van een cv

Bedenk vooraf voor welke functie(s) je jezelf wilt laten inschrijven. Het is afhankelijk van het beroep en de duur van de periode hoe groot de kans is op werk. Informeer hiernaar bij het uitzendbureau.

Overzicht uitzendbureaus Alkmaar